2015. 05. 08.

Bronz virágok / Bronze Flowers


Már egy ideje a tarsolyomban vannak ezek a virágszirmok (és még néhány másik fajta is), mert egyszer egy internetes gyöngyrendelés során kihagyhatatlannak tűntek. Mindenféle színekben bevásároltam belőlük, aztán csak vártak. Hogy mitől jön ihlet, azt nem mindig tudjuk, de pár napja egyszer csak úgy gondoltam, hogy eljött a szirmok ideje. Először ez a medál született. A középen lévő fém gyöngy tulajdonképpen fém köztes, de nem használtam fel a furatot, hanem peyote technikával foglaltam be. A neheze ezután jött; ezeknek a szirom gyöngyöknek a furata merőleges a szirom felületére, ezért eltartott egy darabig, amíg kitaláltam, hogy hogyan rögzítsem őket úgy, hogy a megfelelő irányba és stabilan álljanak. De sikerült. Egy rövid bőrláncot kapott.
I've had these flower petals for some time, since once  while doing my bead shopping via the net they seemed essental. I bought them in all kinds of colours but then they just have been waiting for their turn. We don' t always know why and when inspiration strikes us but the other day I thought it was time for the petals. First this pendant was born. The metal bead in the middle is actually a spacer, but I didn't use its hole, I did the bezel in peyote stitch. Then followed the hard part; these petal beads have their hole perpendicularly to their surface. It took some time before I figured out how to fix them to face the right direction and be stable. But I managed. It got a leather chocker.


Rögtön utána nekiláttam a fülbevalónak is. 11/o-s és 15/o-s kásagyöngyből készült a közepe. Mindkét oldala teljesen egyforma.
I started the earrins right away. Their middle is beaded from seed beads 11/os and 15/os. Both sides look the same. 

Az alsó képen a teljes szettlátható.
You can see the whole set in the picture below.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...